24 Mayıs 2012 Perşembe

Anguished - Cold



Anguished - Cold 2010


These Gray Days
Come to Me Satan
September Nights
Depart This Life
Tired
The Last Trip
Verivala
Cold


Fin'li bir kadının tek başına 2009 yılında yapmış olduğu bir albüm. Gitar vokal ve bass partları kendisi tarafından yazılmış ve çalınmış. Davulu kimin çaldığı ile ilgili bir bilgi yok. Pek makineye de benzemiyor.Albüm toplam 8 parçadan oluşuyor. İşlenen konu genellikle intihar ve müziğin veridği his de genellikle depresif. Raw bir soundun içine yerleştirilmiş akılda kalıcı melodiler var. 
Albümün bütününe baktığım zaman açık ara şudur diyebileceğim melodi yapıları yok fakat akılda kalıcı bir vokal ve vasatın üstünde düzenlenmiş parçalar var. İlk albümü olan bir insana göre  iyi denebilecek derecede. 
Genelde pek alışık olmadığım şaşırtıcı bir girişi mevcut. Vokalin çok tiz olması başladığı anda büyük bir irkilme ve iğneleme hissiyatı getiriyor.
İlk dinlemelerde vokal bölümlerindeki bu tizlik müziği dinlemenize pek olanak vermese de yapılan işten ayrı bir yerde de durmuyor. Sanırım sadece alışık olmadığım bir durum olduğundan seçicilik yapıyor kulaklar.


Albümün genel olarak orta tempo diyebileceğim bir yapısı var, aralarda hep hızlandırma ve düşürme ile tansiyonu oldukça iyi tutuyor ve bu açıdan albümün sonuna kadar sıkmıyor. Albümle aynı adı taşıyan son parçanın çıkışı oldukça güzel ve akılda kalıcı ayrıca anlatım oldukça kuvvetli olduğundan dinlerken sizi işin içine dahil edebiliyor. Vokal tekniği ve müzikal olgunluk biraz daha gelişirse bundan sonraki işlerinde merak edilip ne yaptığını takip edebileceğimiz bir iş gibi duruyor.


Yani fanı olmayacaksınız belki ama değişik olduğu kesin , Yer yer çekim alanı yarattığı da bir gerçek.  Suicidal - Depressive sevenlere öneririm. Beklentiniz çok yüksek olmasın.


http://www.myspace.com/anguished666