24 Mayıs 2012 Perşembe

Craft - Void





Craft - Void 2011


Intro (John's Nightmare)
Serpent Soul
Come Resonance of Doom
The Ground Surrenders
Succumb to Sin
Leaving the Corporal Shade
I Want to Commit Murder
Bring on the Clouds
Void




6 yıl beklemek adına oldukça uzun bir süre. çıktı çıkacak oldu olacak derken 2011 ağustos u sessizliğe noktayı koydu ve toplam 9 parçalık void grubun 4. albümü olarak diskografisinde yerini aldı.


Albüm genel olarak çok güçlü 3 melodinin üzerine kurulu , bunun sinyali bu albümü beklerken grup tarafından yayımlanan yaklaşık 2 dakikalık promonun ne anlama geldiğini daha net açıklıyor.
İlk dinlemede bu 3 melodinin bulunduğu parçalar ön plana çıksada daha sonraki dinlemelerde kurgunun ve parçaların içindeki diğer melodilerin çekiciliği albüme bağlılığı arttıracak derecede.
Parçalar arasında genel bir balans mevcut birbirlerini takip ederken çok değişikliğe uğramıyor. Bu yürüyüşü bozan tek parça Void ,albümün sonun da 8 parçalık havuzdan sizi çıkartıp başka bir aleme itiyor.
Vokal partları ve genel enstruman performansları oldukça tatmin edici hatta ve hatta keyif verici.
Genel parça ritmleri ve gitar yürüyüşleri diğer albümlerine göre çok daha düz , bu son zamanlarda albüm çıkaran gruplarda sıkça rastladığım bir hadise. Anlaşılabilirliği yükselten bu durum kaotik yapıdan zevk alan dinleyicileri bir parça tatminsizliğe sürükleyebilir.Sanırım majorleşmiş grupların kaçınamadığı bir durum haline geldi ve bu durum bu  albümde de hissediliyor.


Prodüksiyon durumu dinlerken fazlaca öne çıkabiliyor , durumu doğallıktan ve türün doğal salaşlığından biraz uzak tutmuş.İyi bir prodüksiyonu olmasına rağmen zaman zaman müziğin hissiyatından çıkartıp sound'a ve müziğin teknik kısmına insanı çekebiliyor ki bu bu türde aradığım en son şey. Akışkanlığı ve doğallığı perdelemesi dinlenen şeyin lezzetini azaltıyor gibi.


Lyricler yine oldukça kuvvetli; inandıran,sürükleyen ve fikrine dolanan, yönlendirebilecek cinsten.


Grupların yaptıkları albümleri karşılaştırmak pek hoşlanmadığım birdurum olsa da şunu söylemeliyim ki bu albüm beni Terror Propaganda ve Fuck The Universe kadar tatmin etmedi.Belki de 6 yıllık beklem süresi beni fazlaca beklentiye sokmuştu.


Yine de söylemeden geçemeyeceğim nokta uzun bir süre dursuz duraksız dinlenebilecek bir albüm olması ve bu konumda kendini yenileyebilen bir yapısı var.


Albümün favori parçası ve 6 yılın bence en lezzetli, unutulmayacak meyvesi




I WANT TO COMMIT MURDER