24 Mayıs 2012 Perşembe

Grifteskymfning - Likpsalm


Grifteskymfning - Likpsalm (Demo) 2011


Intro
Urkaosets Svarta Magi
Smälekens List
Skalder av Otyg och Trolldom
Snärjda av Deras Vredgade Trolldom
Dunkel Mystik Dväljes Inom
Djävulsandar och Helvetesgastar
Urväsens Mysteriska Visdom
Mörka Visioner
Mörkrets Herravälde
Likpsalm (Outro)



İsveç’ten bir demo. 2008 de yapılan bir demo arkasından 2009 da bir full albüm, 2011 de 11 parçalık bir demo daha. Genel olarak değerlendirilecek olursa meraklısına dinleyebileceği bir İsveç işi.
Klasik bir açılış introsu, hiç yorucu değil ve hazırlayıcıda bir yandan. Arkasından albüme hızlı bir giriş. İntro da kullanılan klavyenin albüm içerisinde de mi kullanılacağı konusundaki soru işaretim ilk parça ile birlikte sona erdi. Genellikle temanın anlatılmak istenen bölümünde kaotik olarak başlayan bu akor vuruşları ilerleyen parçalarda ve genellikle ilk kaotik hissiyata erdikten sonra çok düz ve sıkıcı kullanılmış klavye bölümleri haline dönüşüyor. Benim fikrim bu klavye kullanımı, dinlediğim şeyin totalinde en kötü ve gereksiz olan kısmı.
Müzik genel olarak epik ve anlatıcı biçimde hazırlanmış. Aktarılanda akıcı ve yer yer saldırgan bir yapı var. Şaşırtıcı pek bir hazırlanma olmamış, beklenmeyen bir şeyler üzerinize gelmiyor ama gelende sıkmıyor. Genel olarak anlatarak başlayan ortasında karışan ve anlatarak biten kurgu hakim.

11 parçalık bu demonun içinde 6. parça  hoşuma gitti . Enstrumanistlerin ve vokalistin daha iyi anlaşılabildiği hatta kendilerini daha iyi anlatabildikleri güzel bir parça ve bunun sonrasında bitişe kadar bu tempo ve aktarım güzel güzel gidiyor.
Kullanılan tonların özelliğinde herhangi bir kirlilik, kötülük yok. Hatta klasik İsveç tonlarını duymak  mümkün. Daha açıkçası kendine özgü kirliği olmayan ama matlığın vermiş olduğu yoksunluğu olan bir kayıt.

Umarım bu insanlar kendi müziklerini yaparken gereksiz klavye kullanımından kurtulur ve zaten yaratabildikleri ama işleyemedikleri atmosferi ön plana çıkartır, daha oturaklı duyumu ve hissiyatı bize bir sonraki çalışmalarında verirler.

Takip edilir