24 Mayıs 2012 Perşembe

Gnaw Their Tongues - L'Arrivée de la Terne Mort Triomphante




Gnaw Their Tongues - L'Arrivée de la Terne Mort Triomphante - 2010


L'Arrivée de la Terne Mort Triomphante
Les Anges Frémissent Devant la Mort  
La Mort Dans Toute Son Ineffable Grandeur  
Le Chant de la Mort
Le Trône Blanc de la Mort



Hollanda çıkışlı bir kabus, sanıyorum ki bu albüm gece yürüyüşü sevenler için kayda değer bir yapım.
Albüm genelinde  ambient ve experimental en çok yeri tutan duyum. Sound bakımından  Black metal janrına giriş çıkışlar genellikle bu deneyselliğin içerisinde kendisini zaman zaman duyuran ve köşeleri belirler halde.
Genel manada ambient ve expeimental yapılar dijital sesler yardımı ile kurulmuş ve uzun yazılan parçaların ana taşlarını oluşturuyor. Birden fazla ambiyansı dinlemek için ideal olduğunu düşünüyorum. Temaların birbirlerine geçişleri oldukça iyi ,dinlerken birden fazla hissiyata kendinizi kaptırabilme ve içinde hissetmenize olanak sağlayabilecek şekilde düzenlenmiş. Bu durum, ilk bakışta uzun olarak görülen parçaları kısaltıyor ve dinlerken harcadığınız zamanı dert etmeyeceğiniz bir his yaratıyor.


5 parçadan oluşan ve 45 dakikalık bir temizlenme süreci yaratan "L'Arrivee De La Terne Mort Triomphante"  meraklısına oldukça iyi vakit geçirtecek gibi duruyor.


Genel olarak kaotik başlangıçlarla seslenmeye başlayan parçalar ilerleyen süreler içerisinde oldukça iyi çözülerek birden fazla temayı aynı anda enjekte edebilmeyi başarmış. Bu durum, anlık birden fazla duyguyu çapraz biçimde yaşayan insan psikolojisini iyi anlatabilen anlatmanın da ötesine doğru hissiyatların içine birden çekebilen bir dehliz gibi.


Baskıcı olması ilk dinleyişte adaptasyonu güçleştirse de verilmek istenilen durumun başarısını ortaya koyuyor.