24 Mayıs 2012 Perşembe

Burzum - Belus





Burzum - Belus 2010


Leukes Renkespill (Introduksjon)
Belus' Død
Glemselens Elv
Kaimadalthas' Nedstigning
Sverddans
Keliohesten
Morgenrøde
Belus' Tilbakekomst (Konklusjon)  instrumental






20 küsür senenin ardından ne olacağı çok merak edilen bir durumdu. Merak edilen sadece işin müzikal kısmı olmaktan çıkmış ne gibi bir yaratımın kulaklara çalınacağı ve ne gibi hissiyat değişimlerine gidileceği idi. Türün yaratıcılarından sayılan Burzum'un ardından bir çok gelişme olmuş ve içinde bulunduğu tür kimilerine göre gelişmiş kimilerine göre de yıkılmaya yüz tutmuştu ki işte tamda o anda sektörün Bm yi ele geçirdiği ve kalıplaşmanın normalleştiği zamanda “Belus” o kalıbı kendi kalıbı ile darmadağın etti yada hacmi sonrasında üzerine kurulan kalıplara dar geldi.
Katil geri döndü...


8 parçalık bir kendine getiriş yada BM için  panzehir diyebiliriz. Klasik Burzum kalıpları içersinde hiç bir şey olmamışçasına çok şey yaparak “Belus” yoldan çıkanları kulağından tutup kara tahtanın önüne çekti.


Albüm şimdiye kadar duyduğum en iyi Ambient parça olmaya aday bir açılış ile 45 saniyemi 20 küsür yıla çevirdi ve arkasından tokat gibi bir parça ile sadece dinlememi emretti.


Albüm genelindeki parçalar 2008-2010 arası yapılmış. 2 parça 88 ve 93 yılına ait.


Albümde toplamda 4 parçayı oldukça beğendim ve çıktığından buyana durmadan dinliyorum.
Parça sıralaması bir dolu bir boş gibi düzenlenmiş sanki. Önce çıldırtıyor ve sonrasında rahatlatırcasına boşa alıyor, rahatsız eden pek bir durum olmasa da yokuş aşağı boş vites etkisi veriyor.
Sound tamamen Burzum soundu. Dinleyip de bu Burzum değil demenin pek bir imkanı yok lakin öncelerine göre yorumlayacak olursak saldırganlığı hafif azalmış yada yer yer melodik yapı eski kaotikliği biraz yutmuş.


Kesinlikle arşivlik bir albüm ,dinleye dinleye kudurun


Favori parçam Morgenrøde, çok uzun zamandır bu denli güçlü bir melodi ve duvara boş baktıran bir parça dinlememiştim.


Albümde en sevdiğim parçalar


1,2,4,6,7