24 Mayıs 2012 Perşembe

Deathspell Omega - Paracletus



Deathspell Omega - Paracletus 2010


Epiklesis I
Wings of Predation
Abscission
Dearth
Phosphene
Epiklesis II
Malconfort
Have You Beheld the Fevers?
Devouring Famine
Apokatastasis Pantôn


Yaratılan 3lemenin son halkası. Hali ile kıyametin koptuğu yerde denebilir.3leme derken sadece tam albümleri alıp Ep’lerin arada diskografik olarak sayılmaması gerektiğini unutmayalım grubun 2004 - 2010 arası ayrıca 3 adet ep ile 3 adet split'i de bulunmakta ve bunlarda kendi içinde bu anlamda tutarlılık sağlamakta. Bu yönden oldukça iyi düşünülmüş planlanmış ve hazırlanmış bir devrin sonu da diyebiliriz. Bu tip grupları özellikli yapan ve farklı kılan zihni alkışlamak gerek.


Son halka oldukça kaotik bir biçimde başlıyor, genel anlamda diğer 2 halkaya göre alışılmış tınılarından uzak bir karşılama ile adaptasyonu güçlendirir biçimde. Uzun temaların kakofoni ile parçalara bölünmüş halleri gibi değerlendirebiliriz. İlk 5 parçanın birbiri ile geçişleri ve bu geçişlerin bağlılığı, kullanılan ana melodinin çeşitlemeler ile çoğaltılması ilk 5 parçalık bölümü özetleyecektir. Çeşitlemeye alınmış melodi fikrimce çok güçlü değil. İlk 5 parçalık yapı 4. parça Dearth da hafif yumuşuyor, 5.parçada insanın tansiyonu düşürtürcesine tekrardan bir yükseliş ve ilk bölümün karanlıkta gözlerinin önünde uçuşan ışıklar ile sonlanıyor.
2. bölüm albümün daha anlaşılabilirliğe döndüğü ve melodilerin daha güçlendiği bölüm anlatım daha teatral ve etkileyici bir hal alıyor. Özellikle albümün son 4 parçası çok iyi yükseliş sağlıyor ve iyi bir finale doğru sürüklüyor. Albümün en iyi parçalarından biri ile sonlanıyor. 


Albüm anlatım konusunda oldukça güçlü ve oturaklı. Kurulum ise 2 ana bölüme ayrılmış. İlk bölüm kendi içinde başarılı 5 parçalık kaotik bir yapıya sahip fakat "Ordo Ad Chao" gibi bu dalda bir örnek varken bu albümde verilmek istenen kaotik yapının beni pek tatmin ettiğini söyleyemem. 2.bölüme hakkını vermek gerekir, her şeyi unutturmayı başarıyor. Konsept hiç bozulmadan ilerletilmiş ve bütünün her şey olduğunu ve yapıldığı gibi kabul ettirmeyi başarmış.




Gerçeği, adaleti, pırıltıyı ve aşkı arayanlara deliğini gösteren ve sessiz olmasını tembihleyen bir albüm.